Naslovnica ZDK Privreda Miralem Galij...

Miralem Galijašević: „Mann+Hummel je primjer uspješne privatizacije”

213

Miralem Galijašević premijer Zeničko-dobojskog kantona posjetio je sa saradnicima kompaniju Mann+Hummel u Tešnju i sastao se sa menadžmentom ove izuzetno uspješne kompanije, koja ostavruje rekordnu proizvodnju filtera za automobilsku industriju.

MARKETING

Mahmut Galijašević direktor Mann+Hummela u Tešnju upoznao je premijera i ministre da kompanija ima 665 zaposlenih, da izvoz čini 98% ukupne proizvodnje  te da je promet kompanije u 2017. godini bio 37,5 miliona eura.

Premijer Galijašević je naglasio da ova kompanija predstavlja primjer uspješne privatizacije koju je provela Agencija za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona. On je kazao kako je Mann+Hummel prvi u svijetu po prozvodnji filtera, a njegovo prisustvo ovdje je višestruko značajno ne samo  za Tešanj nego i za unaprjeđenje šireg privrednog ambijenta. Posebno raduje, kazao je premijer Galijašević, da se u kompaniji investira u nova znanja koja uposlenici stiču kroz stalne programe edukacija i usavršavanja u okviru koncerna, a što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

«Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući ovakvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Uspjeh Mann+Hummela i drugih kompanija u Tešnju i drugim uspješnim sredinama je potvrda opredjeljenju Vlade Zeničko-dobojskog kantona da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu», izjavio je premijer Galijašević.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.