Naslovnica ZDK Privreda Miralem Galij...

Miralem Galijašević: „Tvornica montažnih kuća Krivaja primjer uspješnog oporavka i brend za kvalitetnu, brzu i ekološki prihvatljivu gradnju“

149

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona posjetio je Tvornicu montažnih kuća Krivaja i sastao se sa menadžmentom ove izuzetno uspješne kompanije.

Iako je fabrika u potpunosti  izgorjela 2015. godine, menadžment je zajedno sa zaposlenicima obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.

Premijer Galijašević: Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije, ona je lider u regiji u montažnoj gradnji. Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. Ovo je kompanija koja najveći dio proizoda izvozi.

Posebno raduje, kazao je premijer Galijašević, da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, a što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući ovakvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada Zeničko-dobojskog kantona opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu“.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.