Mirnes Kardaš (Naša stranka): Koliko je koštala i od koga je kupljena cisterna koju koristi DVD Visoko ali i JKP Visoko prilikom pranja ulica?

3303

Na moj Zahtjev za pristup informacijama o nabavci cisterne koju je kupila Općina, dobio sam Rješenje u kojem mi odobravaju pristup traženoj informaciji. Dakle, cisterna je koštala 163.683,000 maraka i kupljena je od firme Del-Co. d.o.o, pa je i neupućenom građaninu Visokog jasno da je Del-Co.d.o.o firma sa kojom je povezan Hasan Prelić direktor JKP Visoko i bliski srodnik načelnice.

MARKETING

Mora voda poskupit za još 100% iz prostog razloga što treba namaknut pare za podmirivanje rodbine, komšija i prijatelja koji haraju javnim sektorom i za penale od 75.000 maraka koje građani plaćaju zbog nesposobnosti uprave JKP Visoko.

Piše u Rješenju da je sproveden otvoreni postupak javne nabavke ali sumnjam da je postupak bio toliko otvoren i sumnjam da rodbinske veze nisu bile presudne. Da li pomenuti kamiončić vrijedi toliko para nek prosudi Visoko. Do tada, nek građani plaćaju penale i skupe komunalne usluge koje će bit još skuplje.

Izvor Facebook, Mirnes Kardaš

Komentari

komentara