Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Mirsad Čučuk,...

Mirsad Čučuk, Nezavisni blok Visoko: Narod se više ne plaši, nezadovoljstvo je nadvladalo strah!

241

Sinoć je bilo tačno godina dana od kako sam donio priču i projekat Nezavisni blok na Općinu Visoko. Kratko sam bio sam, jer su se hrabri, čestiti i nezadovoljni ljudi, momci i djevojke bez perspektive i štele u bilo kom segmentu društva, priključivali iskreno i bez straha. Sinoć sam bio ispunjen ponosom na sve nas koji želimo promjene i kojima je ovaj projekat prirastao srcu. Jer Nezavisni blok Visoko daje šansu svima koji žele inicirati i nositi promjene, bez obzira na godine, socijalni status i nacionalnu pripadnost, uz samo jedan uslov – da imaju neukaljan obraz.

Na ovaj, za nas poseban dan, smo organizovali šetnju ulicama grada Visokog, da pokažemo koliko nas ima koji smo nezadovoljni ovim sistemom poremećenih vrijednosti.
Nismo nigdje uputili ni oglasili javnu pozivnicu, nismo koristili medije ni portale da informišemo i pozovemo građane da nam se pridruže, nismo jer smo željeli pokazati da smo mi jedna moderna organizacija sa ogromnom većinom mladih i obrazovanih članova. Organizacija koja je mobilna, fleksibilna i široko rasprostranjena u svim ulicama i mahalama. Organizacija koja za vrlo kratko vrijeme i bez velikih priprema, najava, poziva, autobusa, lanč paketa i dnevnica, može iskupiti kada treba i koliko treba duša.

Okupili smo se za jedno popodne našom internom komunikacijom i prošetali da pokažemo da je prošlo vrijeme straha, da ima toliko nezadovoljnih koji rado postaju naši članovi i da je ovo rijeka koja se više ne može zaustaviti. A naša brojnost je bila velika iako nije došao niko osim nas obične raje i nismo imali državne firme kao sponzore poklona koje nismo ni dijelili. Jednostavno smo se okupili nas stotinjak prijatelja i prošetali uz ugodan razgovor, bez balona, rekvizita, plakata, propagandnog materijala i ostalog, samo naše plave majice. Da smo javno pozvali sve nas, zakrčili bi ulice i morali bi tražiti obustavu saobraćaja, što ne bi bilo korektno prema našim sugrađanima.

Ne trebaju nama skupi bilbordi, džambo plakate, medijska propaganda i oglašavanje putem portala. Ne trebaju nama ni obični a ni centralni predizborni skupovi jer smo u konstantnom kontaktu sa narodom, jer smo mi narod i obična raja. To treba onima koji lažnim prikazima brojnosti i snage, dovlačeći autobusima uhljebljene poslušnike iz više gradova uz mizerne poklone i dnevnice, žele uvjeriti sebe a i ostale da su jaki. Njihovo vrijeme je prošlo a naše je došlo.
Naša moć je iskrena ljudska riječ koja se ne gazi, prijateljstvo svakog pojednica sa kolektivom u kojem je svako jednako bitan i potreban, nada da zajedno možemo promijeniti stanje i imati bolju budućnost.

Sinoć smo se uvjerili da nas i ostali u ogromnom broju podržavaju i da imamo razloga da vjerujemo da je konačno došao kraj jednom poglavlju historije koju treba zatvoriti i otvoriti novo poglavlje u kojem se istinski daje prilika mladima da kreiraju modernu i prosperitetnu državu, bez pritisaka, osveta, mržnje i svađa.

Narod se više ne plaši, nezadovoljstvo je nadvladalo strah!

Predsjednik Nezavisnog bloka Visoko
Mirsad Čučuk, magistar tehničkih nauka.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.