Mirza Ganić: Informacije o aktuelnim radovima i potpisanim ugovorima na putnoj infrastrukturi u Visokom

266

Radovi na dionici Zimča – Muhašinovići

Asfaltiranje prvog sloja na dionici od pansiona Mušinbegović do BP Hifa bilo je planirano za nedjelju ali sinoćnja kiša je malo poremetila plan. Očekuje se asfaltiranje za par dana, jer su završne pripreme pri kraju.

U završnoj fazi je priprema podloge za asfaltiranje na dionici od BP Hifa do Vizije. Prilikom dizanja starog asfalata uočeno je da stvarno stanje na podlozi u različitim presjecima je značajno loše, ima mnogo zemlje koja se mora ukloniti, a onda uraditi dobar tamponski sloj kako ne bi došlo do pucanja, a što izvođač radova trenutno i radi.

Nakon završetka radova koji su sada pokrenuti na ovom putnom pravcu, a obzirom da je potpisan okvirni sporazum na 990.000,00KM očekuje se potpisivanje ugovora na dodatnih 490.000,00KM kako bi radovi mogli biti nastavljeni od Vizije prema BP Mušinbegović. Radi se i na izradi projekta koji bi trebao riješiti izlijevanje potoka i spriječiti poplave regionalnog puta kod Vizije.

Radovi u poslovnoj zoni Ozrakovići

Izvršeno je asfaltiranje prvog sloja, ali ne i drugog. Trenutno je u fazi labaratorijsko ispitivanja uzoraka kvaliteta izvedenih radova na podlozi i prvom sloju. Ako rezultati ispitivanja pokazu da zadovoljavaju pristupit će se asfaltiranju drugog sloja, ako budu negativni zahtjevat će se izvršenje posla sukladno tehničkoj dokumentaciji.

Za dio puta koji je radila firma iz Zenice krajem 2019. godine i koji je već ispucao zatražena je revizija izvršenih radova i ponovno asfaltiranje, ukoliko izvođač radova ne bude reagovao slijedi tužba koja je već u pripremi od strane pravobranioca, jer nam je kvalitet na prvom mjestu.

Radovi na Bucima

Na putnom pravcu od Gradskih grobalja do Buka raspisan je tender, nakon velikog broja žalbi koje su usporavale cjelokupan postupak ipak je došlo do potpisivanja ugovora. Ugovor je potpisan s firmom JATA doo Srebrenik. Očekujemo da će brzo doći do uvođenja izvođača u posao, kako bi hairli krenula realizacija i ovog projekta.

Izvor FB Page Mirza Ganić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.