Naslovnica Preporuka Muzika Mirza Selimov...

Mirza Selimović predstavio pjesmu “Nemam kome”, najavio album i solistički koncert u Sarajevu

93

Mirza Selimović je danas u klubu Aquarius Vils predstavio svoju novu pjesmu “Nemam kome”, a za prisutne je govorio o spotu, dosadašnjoj karijeri i planovima za budućnost.

“Drago mi je što smo promociju uradili u Sarajevu jer je i spot sniman ovdje, sve mi je to simbolično i važno. Velikim uspjehom smatram činjenicu da je spot za četiri dana imao više od milion pregleda na YouTubeu”, počeo je Mirza.

Spot je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu, a režiju potpisuje Haris Dubica.

“S obzirom na to da ne volim snimati, bilo mi je neobično što sam sada bio glavna uloga u spotu. Bilo je veoma dobro zato što smo taj dio posla dali našem najboljem režiseru koji je uradio sjajan posao. Bila mi je čast raditi s njim s obzirom na to da je on radio s najvećim imenima na domaćoj sceni”, rekao je Mirza.

Foto: H. M./Klix.ba

Foto: H. M./Klix.ba

Ističe da mu je ovo ujedno i prva saradnja s Harisom, ali i prvi spot koji je snimljen u Sarajevu te da mu je drago što je video naišao na dobre reakcije publike.

“Pjesma ‘Nemam kome’ je ustvari trebala biti moja prva pjesma, ali nije realizovana jer tada nisam bio dovoljno zreo da iznesem pjesmu na pravi način. Kasnije sam sreo Lepu Brenu i ona mi je rekla da postoji odlična pjesma koju mogu otpjevati, onda se nešto pokrenulo u mojoj glavi i odlučio sam da je snimim”, rekao je Mirza.

U spotu je moguće vidjeti katance na mostu Festina Lente te su mnogi već pitali Mirzu da li su katanci stvarno tu.

“Nismo okačili katance na čitav most, nego samo na dva dijela ograde, a ostalo smo uredili u postprodukciji. Sviđa mi se generalno ideja o katancima i mislim da je kompletna zamisao svega toga brilijantna. Smrzli smo se dok smo snimali, bilo je minus dva stepena”, rekao je Mirza.

Ističe da mu se pjesma mnogo više svidjela kada je spojena sa spotom, nego sama, ali da to ne znači da nije dobra.

“Kada pjesma nije dobra, onda je uzalud ulagati u marketing i spot, jer neće proći svakako. Tako da mislim da je ovo dobra kombinacija”, rekao je.

Foto: H. M./Klix.ba

Foto: H. M./Klix.ba

Kaže kako je ovu pjesmu odabrao sada jer svi ostali snimaju brze pjesme, a on takve planira tek za maj naredne godine.

“Poslije izbacivanja pet pjesama u maju planiramo moj prvi veliki solistički koncert u Sarajevu, on bi se trebao desiti najesen. U martu možete očekivati novi duet, on će ujedno i najaviti cijelu tu priču o albumu i koncertu. Veoma sam uzbuđen zbog toga”, rekao je Mirza.

Druženje je zaključio uz nekoliko svojih pjesama, a pridružio mu se i Amel Ćurić koji je otpjevao pjesmu “Da te bogdo ne volim”.

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.