Mještani ogorčeni: Učenici iz Šošanja ostali bez prevoza do škole zbog ukinute autobuske linije

2658

Pored svih problema na koje nailaze prilikom početka svake nove školske godine, roditelji učenika iz naselja Šošnje na području grada Visoko naišli su na problem prevoza njihove djece do škole.

MARKETING

Tačnije, na početku ove školske godine učenici iz mjesta Šošnje ostali su bez prevoza, kako njihovi roditelji tvrde, jer je ukinuta autobuska linija iz ovog mjesta do Visokog, a brojni roditelji na društvenim mrežama ukazuju kako su ogorčeni najviše na gradsku upravu u kojoj nisu naišli na razumijevanje pri rješavanju ovog problema.

“Od danas smo definitivno najodbačenije selo na našoj opštini. Ups, pardon, u našem gradu! Dobili smo status grada, a nemamo čime djecu u školu slati i pored svih naših napora roditelja da dođu do naše gospođe gradonačelnice”, naveli su zabrinuti roditelji na Facebooku. Dodali su i kako je autobuska linija ukinuta jer nije bila rentabilna za prijevoznika koji je do sada prevozio njihovu djecu do škole, te da su sada prinuđeni pronalaziti alternativna rješenja.

“Kažu nam da srednja škola nije obavezna, ukinuli ste nam autobusku liniju, a u autobusnoj stanici nam kažu nismo rentabilni. E pa gospodo, samo naprijed, naša djeca će ići u školu, a vi bujrum sljedeće godine, kada budu izbori, dođite na Šošnje. Sad nam imate šta i obećati: “Vratit ćemo vam redovnu autobusku liniju”. Glasove ćete dobiti sigurno, bez obzira o kojoj političkoj opciji se radi”, zaključili su ogorčeni roditelji na Facebooku, putem profila pod imenom Maid Esmira Subasa.

Inače, naselje Šošnje se nalazi u Mjesnoj zajednici Podvinci i prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine u njemu stanuje 146 osoba. Ukidanje ove redovne linije, posebno za učenice i učenike iz ovog naselja sigurno je veliki udar za roditelje, koji će sada morati pronaći dodatna sredstva za prevoz svojih učesnika, što je novi trošak za njih uz sve one postojeće koji dolaze uz početak školske godine.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.