Naslovnica Preporuka Muzika Mjuzikl kabar...

Mjuzikl kabare “BH Broadway – Moja pjesma” u pozorištima širom BiH

17

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH i tim američkih umjetnika okupili su mlade, izuzetno talentirane umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea “BH Broadway – Moja pjesma”.
“Radeći sa svojim američkim kolegama ovi mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla i kroz njih, u svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati svoje vlastite priče. Ne propustite priliku da kroz kabare ‘BHBroadway – Moja pjesma’ uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme kao što je brodvejski mjuzikl”, saopćeno je.

Premijera predstave bit će održana u Kamernom teatru 55 u Sarajevu 12. septembra, a nakon toga i u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

Uloge u kabaereu “BH Broadway – Moja pjesma” ostvarili su Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević i Nikolina Vujić.

Umjetnički tim čine Aaron Thielen, umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu i Ryan T. Nelson, predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.