Mjuzikl temeljen na pjesmama Britney Spears uskoro na Broadwayju

80
Naime, radnja ovog mjuzikla bit će smještena u jednom književnom klubu, a njegovi glavni protagonisti bit će princeze i drugi likovi iz bajki. Životi princeza mijenjaju se u potpunosti kada dobiju kopiju djela “The Feminine Mystique”, značajne knjige s feminističkom tematikom autorice Betty Friedan.

“Ove žene su uglavnom živjele i djelovale u hermetički zatvorenom svijetu, a onda počinju da se dublje interesiraju savremenim idejama, tj. drugim i trećim valom feminizma, koji počinju sve više da istražuju”, kazao je scenarist Jon Hartmere.

MARKETING

Priču će pratiti i 23 pjesme Britney Spears, a među njima će se naći hitovi poput “Baby One More Time”, “Oops! I Did It Again” i “Toxic”.

“Tako sam uzbuđena što se radi na mjuziklu s mojim pjesmama, posebno na onom mjuziklu koji se odvija u tako čarobnom svijetu punim likova na čijim pričama sam odrastala. Ovo je ostvarenje sna za mene”, kazala je Britney Spears.

“Once Upon A One More Time” premijerno će biti prikazan u Chicagu kasnije ove godine, a 2020. godine trebao bi se preseliti u New York, prenosi BBC.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara