Pozitivno Visoko

MKF Lider: Vrijedna porodica Muratović iz Visokog osvojila 3. nagradu za poljoprivredno gazdinstvo V. Srce

Muratović Admir i njegova supruga Samira od 2015. godine imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo pod nazivom V.Srce. Admirova priča je inspirativna i motivirajuća. Obzirom da je dugi niz godina bio zaposlen u privatnoj firmi i obzirom da je posao bio terenski i da je ponajmanje bio uz svoju porodicu, ohrabrio se i odlučio pokrenuti vlastiti biznis, kako bi osigurao kvalitetniji život za sebe i svoju porodicu.

Admir je od oca nasljedio preko 40 duluma zemlje, odlučio je iskoristiti nasljeđeno bogatstvo i započeti poljoprivrednu proizvodnju. Prvi plastenik je napravio sam i bio je od drveta, u njemu je posadio paradajz “Volovsko srce”, i dan danas je u odličnom stanju, taj prvi plastenik je donio i prvu zaradu. Nakon drvenog plastenika, ohrabrio se za proširenje proizvodnje, registrovao je poljoprivredno gazdinstvo baš pod nazivom “Volovsko Srce” i kupio još 5 plastenika.

Danas Admir uzgaja skoro 50 različitih proizvoda i sve proizvode proda što malim trgovinama, zelenarama i naravno komšijama i poznanicima. Planovi porodice Muratović su veliki i svakako su za pohvale. Planiraju sačuvati od zaborava autohtone sorte voća i povrća, kao i pokretanje proizvodnje sokova i džemova.

Admir je u našoj nagradnoj igri “Naše blago 2019” osvojio treću nagradu za najveći broj lajkova od strane facebook korisnika. MKF LIDER želi puno uspjeha ovoj mladoj porodici koja je odlučila ostati ovdje i graditi bolje sutra za sebe i za porodicu.

 

Visoko.co.ba/MKF Lider

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh