Naslovnica Foto Korner Mlada Visočan...

Mlada Visočanka, Ajla Čaušević, održala promociju knjige i u Gimnaziji “Visoko”

326

Mlada visočka umjetnica, Ajla Čaušević, danas je predstavila svoju zbirku pjesama i učenicima i profesorima Gimnazije “Visoko” koji su sa oduševljenjem prisustvovali ovoj, jako ispirirajućoj promociji. Ajlina knjga pod nazivom “Misli, svijet i 21. vijek”, govori o 21. vijeku, ljudima koji žive u njemu, kao i njihovim postupcima.

Današnju promociju vodila je i profesorica predmeta Bosanski jezik, Razija Šahinović, koja je ovom prilikom opisala svoje iskustvo sa Ajlom Čaušević kao vrijednom i tvrdoglavom učenicom Gimnazije “Visoko”, koja je vrijedno i naporno radila kako bi ostvarila ono što je zamislila.

Razija je profesorica koja je imala priiku pročitati Ajline pjesme puno prije nego ih je Ajla objavila u svojoj zbirci, te tako joj dati svoje mišljenje i sugestije u njenom radu. Izrazila je zadovoljstvo što je baš ona imala tu čast, te ponos koji osjeća zbog Ajlinog uspjeha.

Nezira Harbaš Lopo, profesorica predmeta Arapski jezik, i biliotekarka, također je bila dio promocije, te se osvrnula na bivše učenike Gimnazije “Visoko” koji su objavili svoje knjige, a koje se mogu pronaći u biblioteci ove škole.

Na kraju, Ajla se zahvalila svojim profesorima koji su joj pomagali u radu.

Ostatak fotografija možete pogledati na našoj facebook stranici.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.