Naslovnica Lokalne Teme Sport Mladi član TK...

Mladi član TKD “Bosna” putuje na Evropsko prvenstvo

159

Danas (utorak,31.oktobar) put Kipra, a gdje će se održati od 2-5 novembra Evropsko prvenstvo za juniore u taekwondou, putuju članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Među jedanaest naših mladića i djevojaka  nalazi se, sasvim zasluženo, član najtrofejnijeg i  najbrojnijeg našeg kluba,T KD BOSNA, izvanredni Patrik Bogeljić. Mladi, izuzetno kvalitetni i talentovani Patrik Bogeljić, poziv u najbolju mladu selekciju BiH sasvim je zaslužio i produkt je dosadašnjih njegovih izvanrednih rezultata. Iako je ovo njegova prva godina u juniorima on je već kantonalni prvak, federalni viceprvak i državni prvak, a što ga je na kraju i dovelo do ulaska u juniorsku taekwondo selekciju Bosne i Hercegovine. Naša reprezentacija nastupiće sa jedanaest članova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a očekuje se nastup preko 500 juniora i juniorki iz cijele Evrope i biće ovo izuzetno kvalitetno i zahtjevno prvenstvo. Pred odlazak na Kipar,trener ekipe TKD BOSNA, dvostruki Ginisov rekorder, majstor crni pojas 4 dan, Edin Kajević-Kaja, koji je stvorio ovog  mladog majstora, radeći sa njim  dugi period, rekao je sljedeće:

-Sigurno da je ovo veliko priznanje Patriku za sav njegov mukotrpni rad, svakodnevno treniranje, odricanje od mnogo  čega i na kraju mu se je to vratilo na najbolji mogući način. Braniti boje svoje zemlje na Evropskom prvenstvu je san svakog sportiste u svim sportovima i sigurno da će on sve učiniti da dostojno predstavi našu državu BiH i svoj klub TKD BOSNA. Nema sumnje da će ovo biti veliko iskustvo za njegove buduće nastupe, a ovo je prilika da još jednom pokaže svoje raskošno znanje i časno brani ugled naše zemlje.

Oni će nastupiti za BiH:

Matej Orlović, David Bašić, Patrik Bogeljić, Amar Hujić, Nedžad Husić, Eldar Velić, Ajna Makaš, Ružica Crnogorac, Amina Abdibegović, Dora Marušić i Adna Borić.Treneri: Petar Boban i Haris Husić.

30.oktobar                                                     Rešad MAMELA

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.