Mladi muzičar Haris Budimlić predstavio singl “Rob samo jedne”

51
Budimlić i Lesendrić: Nastavljaju saradnju

Haris Budimlić mladi je bosanskohercegovački muzičar. Rođen krajem devedesetih u Sanskom Mostu, svoje je muzičko putovanje započeo još u ranom djetinjstvu. Danas živi u Kanu u Francuskoj i ima završene studije etnologije i muzikologije. Svoju muzičku karijeru gradi tiho i nenametljivo, sa željom da publika prepozna emociju koju donosi.

MARKETING

U prvim danima maja publici je predstavio singl “Rob samo jedne”, za koju je tekst i muziku napisao Admir Budimlić, muzičar sa dugogodišnjim iskustvom.

Pjesmu “Rob samo jedne” aražmanski je uobličio Kiki Lesendrić, uz podršku Leontine Vukomanović, a rad na ovom singlu samo je početak dugoročnije muzičke saradnje mladog Budimlića i iskusnog Lesendrića.

– Ovo je pjesma u koju je najprije uloženo mnogo ljubavi, pa bi mi bilo drago ako nađe svoj put do publike. Imao sam izuzetno zadovoljstvo da radim sa jednom od najvećih ex yu zvijezda i to je za mene veliko iskustvo. Radujemo se što već radimo dalje, sa željom da stvorimo muziku koja će trajati – istakao je Haris Budimlić.

Novi singl, na kojem se već užurbano radi, donijeće novu energiju, a do tada autorski tim okupljen oko Harisa Budimlića ima želju da publika upozna ovog mladog Bosanca sa francuskom adresom. Haris trenutno završava i studije grafičkog dizajna u Parizu, bavi se animacijom, a sarađuje i sa poznatim bh. rediteljem Harisom Dubicom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.