Pozitivno Visoko

Mladi rukometaš Sead Sirčo predstavlja Visoko u Španiji: Već deceniju učesnik Granollers cupa i nezvanični ambasador BiH

Mladi visočki rukometaš Sead Sirčo već duže od deceniju jedan je od, vjerovatno, ponajboljih ambasadora našeg grada u Španiji, a sve zahvaljujući sjajnim sportskim prijateljstvima koje je ostvario u ovoj zemlji. Tačnije, učestvujući na Granollers cupu u Kataloniji, Sead se sprijateljio sa članovima rukometnog sportskog saveza iz Les Franquesesa, te je već godinama njihov gost i saigrač.

“Od 2010. godine učesnik sam međunarodnog rukometnog turnira Granollers cup i od tada nisam propustio niti jedno izdanje ovog turnira. Inače sam igrač RK Bosna Visoko, ali tokom trajanja kupa član sam moje španske ekipe. Dakle, već deset godina gost sam prijatelja iz Španije, te sam prve dvije godine nastupao za Školu rukometa Visoko, nakon čega sam dobio poziv da igram za špansku ekipu Les Franquesesa, čiji sam član osam uzastopnih godina”, kazao nam je Sead o svojim iskustvima u Španiji.

O njegovom prijateljstvu sa svojim domaćinama već i ranije su pisali španski mediji, istaknuvši kako je prijateljstvo Seada sa Eduardom Rosariom, jednim od igrača Les Franquesesa, prevazišlo granice turnira i postalo životno prijateljstvo. Od tada, Sead je gost Eduarda i njegove porodice, te stalni učesnik turnira.

“U Les Franquesesu sam, zahvaljujući predsjedniku kluba Rafaelu Rosariju, odlično prihvaćen i stekao sam mnoge prijatelje tu. Ove godine smo ispali u četvrtfinalu od ekipe Granollersa, koja je i osvojila turnir, rezultaton 17:13, dok smo prošle godine osvojili drugo mjesto”, kazao nam je Sirčo.

Ova sjajna priča sigurno može biti primjer za sve mlade ljude iz Visokog, ali i vodilja kako da kroz sticanje novih prijatelja mogu doći i do novih, sjajnih iskustava tamo gdje se najmanje nadaju.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh