Mladić iz Kazahstana stvara nevjerovatna umjetnička djela na listovima drveća

140

Kazahstanac Kanat Nurtazin odabrao je zanimljiv hobi, a to je stvaranje nevjerovatnih umjetničkih djela na listovima drveća koja dobiju potpuni smisao kada ih stavite ispred odgovarajuće pozadine.

MARKETING

Nurtazin uz pomoć listova najčešće prikazuje ljude, životinje ili likove iz popularne kulture. On u prosjeku troši dva sata na svaki list, a proces uvijek počinje tako što prvo napravi običnu ilustraciju na papiru, koju potom lijepi na list.

Nakon toga, skalpelom prati linije na ilustraciji, što reže i list, a kada napravi sve potrebne isječke, on odlazi napolje i tako izrezan list fotografiše ispred neke pozadine, najčešće neba, rijeke, krošnje drveća ili neke građevine, piše My Modern Met.

U galeriji pogledajte kako izgleda konačan rezultat ovog procesa, a ako vam se dopada rad Kanata Nurtazina, obavezno ga zapratite na Instagramu.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.