Naslovnica ZDK Sport Mladom Zeniča...

Mladom Zeničaninu Dini Markoviću prvo mjesto na turniru nada u Živinicama

19

U subotu je u Živicama, a u organizaciji OŠK “Živinice” organizovan 15. turnir „Šahovske nade BiH“. Pravo nastupa imali su takmičari i takmičarke koji su na prvenstvu države za 2018. god. osvojili jedno od prva tri mjesta u svojim kategorijama.

Turnir je bio razdvojen po skupinama 10, 14 i 18 godina. Tempo igre je bilo 15 minuta po igraču i igrao se Bergerov sistem (svako sa svakim) od 7 kola.

Član ŠK “Čelik” Zenica, Dino Marković nastupao je na turniru u grupi do 18 godina. U veoma jakoj konkurenciji Dino je zauzeo 1. mjesto sa osvojenih 6.5 poena iz 7 partija (uračunat i bod kad je bio slobodan partiju). Treba napomenuti da je Dino ostavio iza sebe Fide majstora Rijada Burovića, a ujedno člana muške seniorske reprezentacije BiH i učesnika na ovogodišnjem svjetskom juniorskom prvenstvu u Grčkoj u Halkidikiju. Pored Rijada tu su bili i igrači koji su imali rejting preko 2000, a to su Dragan Stanković iz Kotor Varoši i Muharem Mahmutbegović iz Živinica. Direktor turnira bila je Nadina Mahmutbegović, a turnir su sudili Šemsudin Muminović, Vlado Stojanović i Slobodan Kuzmanović.

Pobjednici turnira po kategorijama dobili su pehare i prigodne nagrade.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.