Mlin i pekara Ljubače prva “NON GMO” tvornica stočne hrane u BiH

323

Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla dobile su certifikat „NON GMO“ za stočnu hranu. Ovo je prva tvornica stočne hrane u Bosni i Hercegovini koja je zadovoljila strogi BEZ GMO standard koji garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišteni genetski modificirani sastojci.

MARKETING

Certificiranje je provela ovlaštena Agencija za certifikaciju – SGS. Sam audit obavljen je 27. februara ove godine čime je tvornica istodobno ispunila i zahtjeve za pristupanje evropskom Dunao soja udruženju.

Standardizacija je provedena po smjernicama Agencije za sigurnost hrane BiH kao rezultat zahtjeva i potreba tržišta stočne hrane na domaćem tržištu.

“Sa ovim certifikatom postali smo prva tvornica stočne hrane u BiH koja je uspjela zadovoljiti ove zahtjeve. Oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ je jedinstvena za sva tržišta i omogućava kreiranje zajedničkog tržišta BEZ GMO proizvoda, regionalnu trgovinu i promociju certificiranih BEZ GMO proizvoda. Dobijanjem ovog certifikata Mlin i pekara Ljubače dobija konkurentnu prednost u odnosu na druge prozvođače, omogućava pristup novim tržištima, širi svoju paletu proizvoda stočne hrane i prati trendove na tržištu proizvodnje stočne hrane koji su rezultat porasta svijesti krajnjih potrošača o zdravoj ishrani”, izjavio je Adnan Imerović, direktor kompanije Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla.

Oznaka“ BEZ GMO proizvedeno“ garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišteni genetski modificirani sastojci, tj. da su sve komponente u krajnjem proizvodu BEZ GMO, te da su sve životinje hranjene genetski nemodificiranom stočnom hranom.

Mlin i pekara Ljubače nastavljaju kontinuitet modernizacije poslovanja i praćenja trendova zdravijeg načina života.

 

Visoko.co.ba/AS Group

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.