MNK “Neimari” iz Zenice na završnici prvenstva Futsal lige FBiH

170

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici održanoj 1. jula donio je odluku o terminu i načinu održavanja završnice prvenstva Futsal lige Federacije BIH za takmičarsku sezonu 2019/20 godina.

MARKETING

Uvažavajući činjenicu da svi klubovi nisu odigrali isti broj utakmica, te kako prvenstvo nije odigrano do kraja, Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BIH donio je odluku da na završnici prvenstva učestvuju po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Shodno utvrđenom plasmanu u završnici prvenstva Futsal lige učestvuju: Neimari- Zenica, Željezničar- Sarajevo, Konjodor-Bužim, Čulin mlin-Livno, Bosna Komperd-Tuzla i Banovići. Završnica će biti odigrana u Mostaru 15 dana prije početka prvenstva Premijer futsal lige za sezonu 2020/21 godina, a čiji termin Nogometni savez BIH nije utvrdio.

U prvim utakmicama završnice prvenstva igrat će prvoplasirani timovi protiv drugoplasirani, s tim što se u prvim utakmicama ne mogu sastati klubovi iz iste grupe. Tri uspješnija kluba nastavljaju takmičenje završnice prvenstva koje će se igrati po principu da svi klubovi odigraju jedan međusobni susret.

U Malonogometnom klubu Neimari iz Zenice juče su dobili zvaničnu informaciju o završnici. Kako nas je informisao Nermin Pašalić kapiten i generalni sekretar kluba, pojačali su intezitet trenažnog procesa a dobili su i tri nova termina u Areni Husejin Smajlović. Ligaški dio Neimari su u grupi 1 završili na prvom mjestu sa 25 poena.

 

 

fvisoko.co.ba/zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.