Naslovnica Svijet Monstruozno u...

Monstruozno ubistvo u Srbiji: Muškarca ubili i raskomadali pa tijelo bacili u kanal

95
Prvo je prije nekoliko dana u kanalu pronađen trup, a jučer i ruke i noge. DNK analiza je potvrdila da dijelovi tijela pronađeni u kanalu Crvene vode pripadaju spomenutom čovjeku.

Pod sumnjom da su izvršili gnusni zločin u Smederevu su uhapšeni R. P. (43) i njegova nevjenčana supruga S. P. (25). Njih dvoje su, navodno, u kontakt s Milanom, privatnim autoprevoznikom, stupili preko Facebooka. Ostaje nepoznanica šta je Milana navelo da svrati u Smederevo, a nagađa se da je razlog njegovog dolaska bio prethodno načinjeni dogovor sa S. P., koja je htjela da radi u njegovoj kafani u Švicarskoj.

“Ona se javila na oglas za posao i tako su uspostavili kontakt. Motiv ubistva je, prema svemu sudeći, koristoljublje, jer je ubijeni, s obzirom na to da je autoprevoznik koji organizuje ture, a i sam vozi do Švicarske, prema riječima njegovih kolega, uvijek kod sebe morao imati izvjesnu svotu novca”, kažu u istrazi, piše Blic.

S ovim se slaže i izjava koju je dala Milanova rodica koja je i alarmirala javnost objavom o njegovom nestanku, da je u momentu zločina kod sebe imao najmanje hiljadu švicarskih franaka.

Nezvanično, ona je potvrdila da je Milan zbog nje došao u Smederevo, odnosno zbog angažmana za rad u njegovoj kafani. Ipak, ona negira ubistvo, za koje tvrdi da ga je izvršio R. P. s kojim je živjela u kući u smederevskoj ulici Nikole Tesle.

On je, prema nezvaničnim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, udario Milana lopatom. Osumnjičena tvrdi da je nakon toga otišla od kuće i da se nije pojavljivala naredna tri dana. Kada je došla, tijelo ubijenog čovjeka je bilo spakovano u tepih i tako je unajmljenim kolima odvezeno i bačeno u kanal. Da li je baš bilo tako, ko je, kada i kako raskomadao tijelo, te ovaj zločin učinio još jezivijim, tek treba da se utvrdi, s obzirom na to da R. P. sve negira, prema nezvaničnim saznanjima.

Osumnjičena S. P. svoje učešće u stravičnom događanju svodi na prisustvo prilikom početnog incidenta, kada je Milan udaren lopatom, a potom je, kako tvrdi, naredna tri dana provela u hotelu.

“Ne zna ih niko u ulici, u toj kući živi njih nekoliko, gazda nije tu, smjenjuju se na svaka dva-tri mjeseca. Dok nije došla policija, nismo znali da su i to dvoje bili stanari, da i takve ovdje imamo”, priča jedan od komšija u ovoj, kako kaže, mirnoj ulici, u kojoj žive većinom stare smederevske porodice.

Sve je počelo da se odmotava kada je u Požarevcu 27. decembra pronađen bijeli kombi prokupačkih tablica, kojim je Milan Filipović pošao na put, usput ostavivši sina u Ćupriji, gdje je posljednji put i viđen na benzinskoj pumpi. Ključevi su bili u bravi vozila, dokumenti su bili bačeni pored kombija i već tada se sumnjalo da se nešto loše dogodilo.

U istrazi treba da se utvrdi ko je i kada dovezao kombi u Požarevac i da li je možda njime prebačeno tijelo do kanala.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.