Naslovnica Svijet Moskva: Nepri...

Moskva: Neprijateljski korak Crne Gore

53

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016. ne ostavlja nikakvu sumnju da je crnogorski sistem pravde ispolitizovan i podložan spoljnoj manipulaciji, ocijenilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije za “Eurasiadaily”.

“S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda optuženih u slučaju, uključujući i dvojicu ruskih državljana, očekivana je”, navelo je Ministarstvo.

Za Moskvu, dokazi koje je predstavio tužilac “jasno su i nedvosmisleno pokazali apsurdnost i nedoslijednost teze o navodnoj zavjeri koja je nametnuta više od dvije godine”.

“Još jednom kategorički negiramo mogućnost zvaničnog učešća ruske strane u inkriminisanim pokušajima organizovanja nezakonitih radnji i smatramo da su takve optužbe apsolutno neosnovane”, navelo je Ministarstvo.

Sudsku odluku Rusija smatra “prvenstveno elementom oportunističke unutrašnje političke borbe čiji je cilj eliminisanje protivnika aktuelne vlasti”.

“Taj neprijateljski korak može samo pogoršati negativne rusko-crnogorske odnose, koji su već na najnižoj tački u njihovoj čitavoj istoriji”, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

RTCG podsjeća da je u prvostepenom postupku Vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici izreklo prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Mugoša je saopštila da su svi optuženi u slučaju za pokušaj terorizma, među kojima su lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i dvojica ruskih državljanina Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, krivi.

visoko.co.ba/federalna.ba/Onasa

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.