Mostar: Lista 25 najljepših tajnih gradova u Evropi: I naš Stari je tu!

295

Jedna od najpoznatijih blogerica, Brooke Saward, na svom ‘online putopisu’ koji je nazvan World of Wanderlust, objavila je listu 25 najljepših malih gradova u Evropi.

MARKETING
Pogađate – među njima je jedan grad iz naše lijepe Bosne i Hercegovine.  Blogerica Brooke je odabrala Mostar, a opisujući ga kao 15. po preporuci, napisala:
“Mali grad Mostar u Bosni i Hercegovini je zasigurno jedna od najviše podcijenjenih destinacija u Evropi. Ako se nađete ovdje, obavezno posjetite i obližnji Blagaj – još jedno očaravajuće mjesto!”

Evo koje gradove je još Brooke preporučila među prvih deset, a ostale pogledajte OVDJE:

1. Češki Krumlov : “Ovaj grad je odličan za jednodnevni kratak izlet iz Praga.”
2. Kolmar, Francuska: “Jedinstven spoj francuske i njemačke arhitekture , kulture i duha.”
3. Marsaxlokk, Malta: “Ovaj grad na Malti je glavno ribarsko mjesto za cijelu zemlju. Šaren je, razigran i ispunjen duhom Malte.”
4. Hallstatt, Austrija: “Grad Hallstatt nalazi se na jezeru i dio je UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine , te je čak prozvan najljepšim selom pored jezera u cijelom svijetu . “
5. Bruges, Belgija: “Bruges je postao nevjerovatno popularan za putnike koji žele fotografisati kuće koje izgledaju kao da su napravljene od LEGO kockica u centru grada. “
6. Bled, Slovenija: “Postoji puno toga za vidjeti i učiniti u Bledu , no najveća atrakcija je nesumnjivo Bledsko jezero – jedan od svjetskih najljepših jezera i omiljeno mjesto za posjetitelje u Sloveniji.”
7. Bibury, Engleska:  “Ovo bi zaista trebala biti najviše fotografisana ulica u Bibury-ju, Engleska. Ovaj gradić je prepun šarma Starog svijeta i vrlo lako mogao bi biti najšarmantniji grad u Engleskoj.”
8. Albarracin, Španija: “Nalazi se samo dva sata vožnje od Valencije i 30 minuta vožnje vozom od Teruel-a.”
9. Pučišća, Hrvatska: “Hrvatska se istinski dobro otvorila u pogledu turizma u posljednjih nekoliko godina, tako da nije više tajnovita kao nekad , no posjet dalmatinskoj obali je apsolutno nešto što morate napraviti jednom u životu. Mali dragulji poput Pučišća objašnjavaju zašto!”
10. Eze, Francuska: “Ne predaleko od Nice, jugoistočno se nalazi grad Eze. Francuska -veliki mali bijeg!”

Komentari

komentara