Naslovnica BiH Mostarci i Ba...

  Mostarci i Banjalučani blokirali ceste zbog cijena goriva

  Mostarci su blokirali saobraćaj zbog cijena goriva.

  39

  Veći broj automobila zaustavio se na sjevernom ulazu u Mostar kod bezninske pumpe INA, u znak protesta zbog povećanja cijena goriva u našoj zemlji. Mostarci jučer nisu odgovorili pozivu na protest. Inicijator protesta bio je Mostarac Amer Bekan.

  – Mostar je jučer bio jedini grad u BiH u kojem nisu održani protesti, a imaju najskuplje gorivo i izbori se nisu održali već deset godina. Jesu li vas SDA i HDZ toliko isprepadali ili se bojite i svoje sjene? Upravo idem u Mostar da budem prvi koji će to učiniti, a vi se stidite i pravdajte svojoj djeci kako ste miševi, napisao je na svom profilu Bekan, predsjednik Prve stranke Bosne i Hercegovine.

  Protest vozača zbog visokih cijena goriva nastavljen je danas u 17 časova u Banja Luci.

  banjaluka-gorivo-protest
  Na zapadnom tranzitu u Banjaluci saobraćaj je zaustavljen, a ni kružni tok koji vodi ka naseljima Lauš i Paprikovac ne funkcioniše.

  “Gorivo je preskupo za naše uslove. Prihvatljiva cijena bila 1.50 KM po litru”, kazao je za Mondo jedan od vozača koji učestvuju u prostestu, Vladimir Koljančić.

  Mnogi vozači su izašli iz automobila, a pojedinci su donijeli i loptu za fudbal pa prekratili čekanje na taj način.

  U centralnim banjalučkim gradskim ulicama nije bilo blokade saobraćaja. Policijska patrola je ”dežurala” na raskrsnici kod Narodnog pozorišta, a policajci su na motociklima patrolirali po centru.

  Podsjetimo, širom Bosne i Hercegovine u nedjelju su na jedan sat blokirane magistralne i saobraćajnice u središtima većih gradova u znak protesta građana zbog poskupljenja goriva organiziranog preko Facebook skupine ‘Stop poskupljenju goriva’.

  vijesti.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.