Mostarski učenici obilježili Dan nezavisnosti BiH

161

Zajednička manifestacija osnovnih i srednjih škola Mostara pod nazivom “Volim BiH” održana je u petak u Mostaru u povodi 1. marta- Dana nezavisnosti BiH.

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola okupili su se na Starom mostu odakle su se u povorci uputili ka Španjolskom trgu gdje je održana centralna svečanost.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović tom je prigodom građanima BiH čestitao Dan nezavisnosti.

– Prvi ožujka 1992. godine bio je prekretnica u povijesti naše domovine Bosne i Hercegovine i kroz povijest i vannastavne aktivnosti našu djecu pokušavamo naučiti tko je ovoj državi dao neovisnost i što se dogodilo tog dana. Naša djeca trebaju svake godine s radošću u duši obilježavati ovaj dan – poručio je Hadžović.

Zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona Amir Šelo istaknuo je kako je na mladima njegovati tradiciju obilježavanja nacionalnog praznika države BiH.

– Drago mi je da se okupio velik broj djece jer veoma je bitno raditi s mladima, oni moraju znati što se dogodilo. Važno je da se i mi ostali prisjetimo koliki je značaj toga što Bosna i Hercegovina ima državni kontinuitet i međunarodno priznanje. Ovu tradiciju obilježavanja svakako treba nastaviti – kazao je Šelo.

Učenica Srednje elektrotehničke škole Lamija Behram kazala je kako obilježavanje Dana neovisnosti BiH za nju ima velik značaj.

– Svi znamo kako obilježavanje ovog dana ne predstavlja nešto važno za neke ljude, ali kad se ovako okupimo, tek tada vidimo koliko smo jaki i sposobni uraditi nešto. Drago mi je što smo i u povijesti uspjeli zadržati neovisnost i vjerujem kako za mlade ljude ima budućnosti u Bosni i Hercegovini – istaknula je Behram.

Program obilježavanja svečanosti realiziran je uz podršku Grada Mostara, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK i drugih institucija.

U subotu, 29. veljače, učenici i nastavno osoblje osnovnih i srednjih mostarskih škola posjetit će i Stari grad u Blagaju gdje će biti održana svečanost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara