Može sve u Visokom pa i svečano otvorenje prostorija Preporoda u prostorijama KTK koje je Općina konfiskovala od KTK

1066

Na Dan državnosti BiH članovi BZK svečano su otvorili svoje prostorije izložbom na kojoj su prvi put predstavljeni rezultati istraživanja o Visočanima koji su pomagali školovanje omladine još 1903. godine i o onima koji su primali tu pomoć.

MARKETING

I ne bi ovo bila posebna vijest u odnosu na onu koju smo objavili sat vremena nakon svečanog otvorenja, a da nema kao i većina stvari u Visokom interesantnu pozadinu.

Sjećate se priče o tome kako je Općina Visoko “kabadahijski” preotela prostorije zgrade “Stare pošte” od KTK? Pisali smo tome. Sve je dokumentovano i u PU Visoko, aktuelne su i dvije tužbe protiv Općine i protiv Preporoda. Tužbe je podnio menagment KTK Visoko.

U Visokom je sve moguće pa tako i situacija u kojoj je KTK Visoko, ugovorom koji objavljujemo kao ilustraciju ovog teksta, dodijelio dio svojih prostorija u zgradi “Stare pošte” Preporodu po cijeni od 3KM po kvadratnom metru. A zatim čudo neviđeno, nakon radnog vremena predstavnici Općine Visoko ulaze u prostor KTK Visoko i to uredno sa ključem koji dobijaju od predstavnika Preporoda, konfiskuju imovinu KTK Visoko, pečate je, pretvaraju u svoju i nakon toga dio tih prostorija pod svojim uslovima izdaju Preporodu!? Poseban kuriozitet kompletnom događaju daje i podatak da je KTK dvije godine plaćao i električnu energiju Preporudu pa čak i na svečanom otvorenju. S tim da i nakon konfiskovanja imovine KTK i dalje plaća struju i sve ostale troškove za spornu zgradu.

Podsjećamo, spornu zgradu KTK Visoko koristi već 50 godina i kupili su je kao “Računski centar” ili “Staru poštu” i dio je sporazuma kojim je KTK Visoko ustupio Općini zemljište u Vrblju, tadašnje vrijednosti 287.940,00KM (protokol iz 20.3.2004.godine za vrijeme mandata Faruka Salčinovića). Prvi sprat je Odlukom prošlog Nadzornog odbora KTK dat na korištenje „Preporodu“ Visoko.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.