Može sve u Visokom pa i svečano otvorenje prostorija Preporoda u prostorijama KTK koje je Općina konfiskovala od KTK

1015

Na Dan državnosti BiH članovi BZK svečano su otvorili svoje prostorije izložbom na kojoj su prvi put predstavljeni rezultati istraživanja o Visočanima koji su pomagali školovanje omladine još 1903. godine i o onima koji su primali tu pomoć.

MARKETING

I ne bi ovo bila posebna vijest u odnosu na onu koju smo objavili sat vremena nakon svečanog otvorenja, a da nema kao i većina stvari u Visokom interesantnu pozadinu.

Sjećate se priče o tome kako je Općina Visoko “kabadahijski” preotela prostorije zgrade “Stare pošte” od KTK? Pisali smo tome. Sve je dokumentovano i u PU Visoko, aktuelne su i dvije tužbe protiv Općine i protiv Preporoda. Tužbe je podnio menagment KTK Visoko.

U Visokom je sve moguće pa tako i situacija u kojoj je KTK Visoko, ugovorom koji objavljujemo kao ilustraciju ovog teksta, dodijelio dio svojih prostorija u zgradi “Stare pošte” Preporodu po cijeni od 3KM po kvadratnom metru. A zatim čudo neviđeno, nakon radnog vremena predstavnici Općine Visoko ulaze u prostor KTK Visoko i to uredno sa ključem koji dobijaju od predstavnika Preporoda, konfiskuju imovinu KTK Visoko, pečate je, pretvaraju u svoju i nakon toga dio tih prostorija pod svojim uslovima izdaju Preporodu!? Poseban kuriozitet kompletnom događaju daje i podatak da je KTK dvije godine plaćao i električnu energiju Preporudu pa čak i na svečanom otvorenju. S tim da i nakon konfiskovanja imovine KTK i dalje plaća struju i sve ostale troškove za spornu zgradu.

Podsjećamo, spornu zgradu KTK Visoko koristi već 50 godina i kupili su je kao “Računski centar” ili “Staru poštu” i dio je sporazuma kojim je KTK Visoko ustupio Općini zemljište u Vrblju, tadašnje vrijednosti 287.940,00KM (protokol iz 20.3.2004.godine za vrijeme mandata Faruka Salčinovića). Prvi sprat je Odlukom prošlog Nadzornog odbora KTK dat na korištenje „Preporodu“ Visoko.

 

 

Komentari

komentara