MSŠ “Hazim Šabanović” ispraća 214 novih maturanata, Ejub Šabić učenik generacije

1470
MSŠ "Hazim Šabanović" Visoko

Iako u okolnostima na koje nismo navikli, a koje je prouzrokovalo širenje pandemije koronavirusa, život se svakodnevno vraća u redovno stanje. Škole u Visokom, čije učionice su od 5. marta prazne, polako se približavaju kraju školske godine, te je tako u svima redovan ispraćaj učenika koji završavaju svoje obrazovanje.

MARKETING

Ove godine navikavamo se na ‘online ispraćaje’, a upravo jedan takav upriličio je i Mješoviti srednjoškolski centar ‘Hazim Šabanović’, koji je umjesto svečanosti povodom Dana škole obavještenjem za javnost predstavio najbolje učenike generacija koje oni ispraćaju.

“Mi smo ove godine ispratili 139 učenika iz generacije tehničkih škola i 75 učenika iz generacije stručnih škola, što ukupno iznosi 214 maturanata koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje. Redovni nastavni proces, putem informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), već je završen, uz poštivanje svih preporuka Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, te Kriznog štaba.

Inače, na sjednici nastavnog vijeća održanoj 11. maja, također putem IKT-a, proglašen je učenik generacije, a mi smo se tom prilikom zahvalili cijelom nastavnom osoblju, kao i učenicima i roditeljima, za strpljenje i predan rad u vrijeme pandemije koronavirusa, kako bismo uspješno svi izvršili svoje zadatke”, kazala je za Visoko.co.ba direktorica MSŠ ‘Hazim Šabanović’ Sanela Slijepčević.

Sanela Slijepčević, direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”

Govoreći o samoj završnici nastavnog procesa, direktorica Slijepčević ističe da je ostalo još nekoliko sedmica za završetak svih obaveza za sve učenike, nakon čega nastupa ljetni raspust.

“Kada je riječ o polaganju maturskih ispita, mi smo uradili sve pripreme i spremni smo početi sa polaganjima, također putem IKT-a. Nakon završenih maturskih i završnih ispita, učenici koji uspješno završe sve obaveze, dobit će svoje diplome o završenom srednjoškolskom obrazovanju.

Ostala odjeljenja, prema dosadašnjim rasporedima, nastavljaju nastavni proces putem IKT-a, a nastavni proces trebao bi trajati sve do 15. juna.

Koristim ovu priliku da svim maturantima čestitam završetak srednjoškolskog obrazovanja, te da im poželim svaku sreću u daljem životu, odnosno u nastavku obrazovanja ili u radu”, istaknula je direktorica Slijepčević.

U vremenu pandemije koronavirusa MSŠ ‘Hazim Šabanović’ završavaju 49. generacija stručnih škola i 40. generacija tehničkih škola, a za učenika generacije ove godine izabran je Ejub Šabić, učenik  IVd odjeljenja elektrotehničke škole, zanimanje elektrotehničar računarske tehnike i automatike.

Ejub Šabić, učenik generacije 2020. u MSŠ “Hazim Šabanović”

“Danas kada otkucavaju zadnji sati našeg srednjoškolskog obrazovanja, sjećamo se brojnih uspomena i jednostavno ne mogu vjerovati kako je sve brzo prošlo. Svaki učenik od prvog razreda sanja o svojoj maturskoj večeri. To mu je jedinstvena prilika da proslavi zadnju noć u krugu kolega iz razreda i profesora. Jedva čeka maturske slike. Nama je, nažalost, zbog pandemije koronavirusa, to sve oduzeto. Nismo uspjeli imati adekvatan završetak školovanja, sve se dešavalo velikom brzinom i došao je kraj. Sva takmičenja su otkazana. Sve aktivnosti koje bi jednom srednjoškolcu predstavljale završetak školovanja. Možda se često i ne osjećamo kao maturanti. Mi ćemo našu zadnju godinu vjerovatno prepričavati na malo drugačiji način nego prethodne generacije.

Vrijeme koje sam imao na raspolaganju, odlučio sam iskoristiti u prave svrhe. Zajedno sa svojim drugom, napravio sam stranicu covidvirus.live, za praćenje trenutne situacije oko broja novozaraženih u svijetu. Završio sam nekoliko online kurseve, kako bih se pripremio za testiranje na fakultetu. Planiram upisati Internacionalni Burch univerzitet u Sarajevu, Odsjek za informacione tehnologije. Smatram da je to fakultet na kojem ću moći proširiti svoje, već naučeno znanje u srednjoj školi, te na pravi način se pripremiti za svijet. Ovom prilikom želio bih se zahvaliti svojim profesorima, posebno svojoj razrednici Amili Omerbegović, te svojoj porodici na potpori svih ovih godina. Oni su mi svojom vjerom davali snagu da savladam sve prepreke. Naša razrednica je bila naš prijatelj, koji nas je vješto vodio i usmjeravao ove četiri godine. Također, zahvalio bih se svome razredu, svojim kolegama i prijateljima, uz čestitke zbog završetka srednjoškolskog obrazovanja i želju da svoje dalje školovanje nastavimo na ovakav način, u punom sjaju.”, istaknuo je Ejub Šabić, učenik generacije za naš portal.

Kao i svake godine, uprava ove škole pohvalila je učenike koji su u toku četverogodišnjeg obrazovanja ostvarili odličan uspjeh i primjerno vladanje, a cijeli spisak najboljih učenika ove dvije generacije možete pronaći u nastavku.

Učenik generacije za školsku 2019/2020. godinu – JU Mješovita srednja škola “Hazim Šabanović” Visoko

Kao i svake godine, pohvajujemo učenike koji su u toku četverogodišnjeg obrazovanja ostvarili odličan uspjeh i primjerno vladanje: Pohvaljujemo i učenike koji su u toku trogodišnjeg obrazovanja ostvarili odličan uspjeh i primjerno vladanje: Učenici koji su tokom školovanja ostvarili primjerno vladanje i osličan uspjeh iz svih predmeta su: Učenik generacije za školsku 2019/2020.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara