Mugen pripremio aftermarket dijelove za Hondu Civic Type R

71

Hondin model Civic Type R jedan je od hatchbacka visokih performansi s veoma agresivnim izgledom, a oni koji žele još više od toga, tu je Mugen.
Mugen je pripremio asortiman aftermarket dijelova koji će dodatno unaprijediti izgled Type R-a. Za prednji dio je namijenjen donji spojler, rešetka hladnjaka od karbonskih vlakana, a od istog materijala je napravljen i poklopac motora. Za stražnju stranu je pripremljen novi spojler na vratima prtljažnika te još jedan veliki spojler, a tu je i stražnji difuzor. Dio asortimana su redizajnirani pragovi i kućišta bočnih retrovizora.

MARKETING

Donji prednji spojler, pragovi i stražnji difuzor dio su Syling Seta, dok Aero & Wheel set predstavlja Syling set uparen s Mugenovim 20-inčnim naplacima.

Zainteresovani mogu promijeniti i upravljač te kupiti unutrašnju zaštitu vrata s Mugenovom iznakom. Kompanija nudi i sportska Recaro sjedišta s Mugenovim logom na naslonima za glavu. Tu je i asortiman ručica mjenjača, start-stop dugme s Mugenovim logom, kao i pločice za pragove.

Oni koji žele još bolji zvuk mogu odabrati sportski izduvni sistem-

Podsjetimo, Hondini inžinjeri su promjene Civica Type R za 2020. godinu fokusirali na poboljšanje ovjesa, kočnica, upravljanja i slično. Rešetka hladnjaka je nešto veća pa tako više zraka dopire do četverocilindričnog motora s trubopunjačem koji i dalje razvija 306 KS.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara