Multimedijalni performans “Hadžera” 6. augusta u Memorijalnom centru Kovači

151

U organizaciji Memorijalnog centra Kovači biće održana centralna manifestacija ”Odbrana BiH – Igman 2020.”, koja se ove godine obilježava pod motom”Ostani kući i posvjedoči”. U okviru ove manifestacije bit će predstavljen novi teatarski projekat “Hadžera”.

MARKETING

Manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine-Igman 2020“ ima dva cilja: da mladim generacijama pošalje poruku da daju sve od sebe da u budućnosti rade na tome da se više nikada i nikome agresija i zlo ne ponove, te da se nikada ne zaborave najhrabriji sinovi naše domovine i svi njeni branioci, te časna i herojska odbrana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

U okviru cjelokupnog programa koji će se realizirati na dvije lokacije Memorijalnog centra, Amfiteatru memorijalnog fonda i multimedijalnoj sali Kovači, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (CKM), gostima, učesnicima i građanima predstaviće novi teatarski projekat, multimedijalni performans Hadžera, koji je premijerno izveden na sceni CKM-a, uz podršku mnogobrojnih partnera.

Performans ‘’Hadžera’’ predstavlja spoj glume, plesa i muzike, te prikazuje dijagonalu stradanja naroda naših prostora, koji se mogu preslikati u bilo koji dio svijeta koji je osjetio strahote rata. Perforemans sadrži niz ispovijesti ispričanih kroz monološke forme posvećen očuvanju kulture sjećanja na brojne žrtve stradale u ratovima u BiH.

Autor teksta je Kasim Čustović, režiju potpisuje Riad Ljutović, a dramatizaciju teksta Džejna Hodžić. Glavne uloge igraju bosanskohercegovačke glumice Merima Lepić Redžepović i Vanesa Glođo, uz muzičku pratnju Zanina Berbića i Alme Subašić. U projektu učestvuju i polaznici Multimedijalnog projekta i škole baleta JU CKM.

Cjelokupni program realiziraće se u četvrtak 6. augusta, sa početkom u 12 sati.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara