Naslovnica ZDK Kultura Multiplex Ekr...

Multiplex Ekran Zenica: Drugo izdanje “Dječijeg film festivala”

493

Dječiji filmski festival je sedmodnevna revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za djecu iz cijelog svijeta, jedini je događaj ovakvog tipa  u Bosni i Hercegovini koji se  održava  jedan puta godišnje. U svom drugom izdanju, planira da privuče više od 10 000 posjetilaca,  kroz više od 80 filmskih projekcija  u toku sedam dana trajanja i tako još jedan puta potvrdi kao  jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji.  Osim što djeci daje priliku da u kinu, po najnižoj cijeni kino ulaznice u svijetu, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne 2D i 3D filmove iz dječije i porodične produkcije, DFF će se tokom sedam dana  truditi i da stvori prostor po mjeri i željama djece kroz više od 100 kreativnih pratećih sadržaja.

Ove godine sa nama su filmovi iz slijedećih zemalja: Francuska, SAD, Belgija, Japan, Norveška, Danska, Srbija, Njemačka, Luksemburg, Kina, malezija i Španjolska.

Zahvaljujemo se svim prijateljima festivala koji su nas podržali u našim idejama:
Grad Zenica, Raiffeisen Banka, Flipko flips, Monte, Tropik film&video, Ars centar Zenica, MCF BiH, Una Film, Kolibrić, Palčić, 5 Plus, Zavod za javno zdravstvo Zeničko dobojskog kantona, Savez izviđača grada Zenica.  

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.