Munevera Šut – Zeničanka koja je pažnju skrenula nakitom od poludragog kamenja i kristala

110

Zeničanka Menevera Šut, arhitektonski tehničar, veliku pažnju javnosti skrenula je svojim kreativnim radom. Naime, već 15 godina Munevera pravi nakit od poludragog kamenja i kristala.

Ona u svojoj ponudi ima ogrlice, naušnice, narukvice i broševe, a sve je počelo još u djetinjstvu kada se zainteresovala za pravljenje nakita.

-„Čini mi se da sam se oduvijek interesovala za pravljenja nakita pa sam prvom prilikom upisala kurs izrade nakita i od tada nikada do danas nisam prestala izrađivati unikatni nakit“ – otkrila je Munevera koja je svoj hobi pretvorila u mali biznis koji je dopuna njenom kućnom budžetu.

Dugogodišnje iskustvo pravljenja nakita, Munevera nerijetko prenosi na sve one koji su zainteresovani za kreativnost pa je vrlo često edukator na kreativnim radionicama.

-„Rado prenosim znanje i vještine pravljenja nakita na sve one koji se žele okušati u svijetu kreativaca i naučiti tehnike. Važno je da nauče osnove i metode, a kreativnost odnosno mašta, te upornost i vježba vremenom im omogućavaju da usavrše svoje primjerke“ – pojasnila je Munevera čije proizvode možete pogledati na Facebook profilu Munevera Sut https://www.facebook.com/munevera.jewerly

Ametist, aventurin, citrin, kvarc, fluorit, haulit, hematit, jaspis, kalcit, karneol, sedef, labradorit, kvarc samo su dio poludragog kamenja koje Munevera koristi pri izradi svog nakita, a poznato je da poludrago kamenja ima određena pozitivna i ljekovita svojstva, te zavisno od namjene, klijenti biraju koji kamen žele.

-„Najveća motivacija su mi zadovoljni klijenti koji me preporučuju drugima. Ne postoji veća satistfakcija nego kada me novi klijenti kontaktiraju i kažu da me neko preporučio jer je zadovoljan mojim proizvodima. To mi daje motivaciju i vjetar u leđa. U životu ne treba čekati priliku da nas pronađe, nego je mi moramo potražiti. Smatram da je ovo moja prilika da svijetu pokažem šta znam i da svojim proizvodima usrećim one koji ih nose“ – rekla je Munevera.

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara