MUP RS: Zabilježeno 99 prekršaja u vezi s vanrednim stanjem

123

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 44 građana, javlja Anadolu Agency (AA).

MARKETING

“Prekršajno je sankcionisano 55 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 časova do nedjelje u 18 časova”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

Evidentirano je jedno lice koja je prekršilo izrečenu mjeru izolacije i kojem je uručen prekršajni nalog, kao i tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Sinoć oko 20.50 časova policijski službenici Policijske stanice Srbac su u mjestu Povelič, opština Srbac, lišili slobode N.M. iz Srpca, koji je upravljajući s putničkim motornim vozilom policijski čas, a kontrolom utvrđeno je da je licu istekla potvrda o registraciji vozila, odbio je da se podvrgne alkotestiranju, čime je takođe počinio i prekršaj.

“Prilikom transporta lica službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom lišenja slobode istog, zadobio lakšu tjelesnu povredu”, navodi se u saopštenju.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjauka, koja se izjasnila da se nakon kompletiranja predmeta, protiv N.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije Krivičnog zakonika RS.

U Ulici Miloša Obilića u Banjaluci je izvršena provala u kiosk, a pored toga policijski službenici u Krfskoj ulici zatekli su nepoznato lice koje nije postupilo po Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji RS-a.

“Utvrđeno je da se radi o licu A.P. iz Banjaluke, koji kod sebe nije imao dozvolu za kretanje. Kod istog je uočena manja vrećica u kojoj se nalazio alat, pogodan za vršenje provala, zbog čega je isti lišen slobode. Tužilac se izjasnio da se radi o KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, navodi se u saopštenju.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara