Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika MUP ZDK: Izvr...

MUP ZDK: Izvršenim pretresom u Visokom pronađena opojna droga, jedna osoba uhapšena

3146
????????????????????????????????????

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Visoko su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica M.A., iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa neovlaštenom prodajom i posjedovanjem opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim saznanjima policijski službenici su dana 01.12.2018. godine, prilikom kontrole u saobraćaju, izvršili pregled lica M.A., kod kojeg su pronađene četiri pvc kesice sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 1,60 grama.

U nastavku aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od strane navedenog lica, dana 19.12.2018. godine, službenici Policijske stanice Visoko su zajedno sa pripadnicima Specijalne policijske jedinice, uz angažovanje policijskog službenog psa za otkrivanje narkotika, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, koji se nalaze u mjestu Kološići a koje koristi lice M.A., rođeno 1981. godine, iz Visokog. Izvršenim pretresom pronađeno je slijedeće:

jedan okvir od automatske puške, u kojem se nalazi municija kalibra 7,62 mm,

digitalna vaga,

pvc kutija u kojoj se nalazi praškasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, težine 133,65 grama i

dijelovi pvc kesa na kojim su se nalazili tragovi praškaste materije, koja asocira na opojnu drogu speed.

Nakon izvršenog pretresa u službene prostorije Policijske stanice Visoko je privedeno  lice M.A.,  nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.