MUP ZDK: Nakon izvršenog ubistva u Zenici lice K.M. izvršilo samoubistvo

222

Dana 23.11.2021. godine, u 15,50 sati, u Zenici, u ulici Prvezeničke brigade, od strane nepoznatog lica upotrijebljeno jevatreno oružjepištolj, kojom prilikom je smrtno stradala KS.H., rođena 1985. godine, iz Zenice.

Nakon dojave o navedenom, lice mjesta je obezbijeđeno odstrane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice, te je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističkepolicije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštvaZeničkodobojskog kantona. Po okončanju uviđajnih radnji, beživotno tijelo KS.H. je prevezeno u prosekturu Kantonalnebolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukacija a od strane policijske timova su poduzimane intenzivne aktivnosti na pronalasku i lišenju slobode lica K.M., rođenog 1974. godine, iz Zenice, koje je indicirano kao izvršilac krivičnog djelaUbistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH.  

Istog dana, u 18,50 sati, u mjestu Talami, Grad Zenica, uneposrednoj blizini raskrsnice ulica Josipovića put i Ilirski put, policijski službenici su pronašli putničko motorno vozilo markeVW Golf“, registarskih oznaka T43-J-822, koje koristi liceK.M., a daljnjim pregledom navedenog lokaliteta, oko 19,00sati, pronađeno je beživotno tijelo lica K.M., koje je, kako je utvrđeno uviđajnim radnjama, izvršilo samoubistvo upotrebom vatrenog oružja. Na mjestu pronalaska tijela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona. Pronađeno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera i vještačenja, a beživotno tijelo lica K.M. je po nalogu dežurnog tužioca prevezeno u prosekturu Kantonalne bolniceZenica gdje će biti izvršena obdukacija istog.

Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno navedeno krivično djelo.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.