Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko MZ Goduša: Ul...

MZ Goduša: Uložiš 15.000.000KM u firmu, zaposliš 40 ljudi, a onda ti zabiju kolac na sred puta da ne možeš normalno raditi (FOTO)

3078

I ovo je Visoko. Općina u kojoj je sve moguće pa tako i da se prvo izgradi i asfaltira predizborni put na zemlji koja pripada jednom od nekadašnjih visočkih privrednih giganata, u ovom slučaju Velprometu, a zatim nakon što se privatizira i proda poslovni prostor i zemljište, novi vlasnik na sred tog puta zabije stubove koji ukazuju na to što je kupio i ujedno počne da smeta dotadašnjem odvijanju saobraćaja. Potpuno legalno jer je to i kupio, ali je pitanje šta su radili “stručnjaci” iz Općine kada su asfaltirali tuđu zemlju mažući mještanima oči kako im tobože rješavaju pitanje putne komunikacije!?

Kako kažu mještani sela Goduša sve se desilo prije tri dana (20.04.) na skretanju prema zaseoku Pajići. Improvizovana ograda je značajno suzila put. Ovim nesvakidašnjim događajem dio sela Goduša ili oko šezdeset domaćinstava ima otežan pristup svojim kućama. Na ovaj način u potpunosti je onemogućeno kretanje i teretnih vozila navedenim putnim pravcem.

Tim prije ovo postaje ozbiljan slučaj ako pričamo o Općini koja se trudi da privuče investitore i ojača privredu u Visokom. Naime, ovim nemarom za koji je krivac Općina koja ranije nije kvalitetno i stručno riješila problem putne komunikacije i jasno predvidjela mogućnst ovakvog ishoda, nego je asfaltirala ono što ne pripada Općini i pravila put tamo gdje mu nije mjesto, ugrožena je investicija od cca.15.000.000KM.

Radi se o četiri velike farme za uzgoj brojlera ukupnog kapaciteta 300.000. Na ovim farmama radi i četrdeset radnika. Vlasnik ove farme je samo za upotrebne i građevinske dozvole na račun Općine do sada uplatio 600.000KM.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.