Na američko-meksičkoj granici u maju uhvaćeno 180.000 ilegalnih migranata

67

Više od 180.000 neprijavljenih migranata uhvaćeno je samo tokom prošlog mjeseca na američko-meksičkoj granici, što je najveća mjesečna brojka u posljednjih 20 godina.

MARKETING

Prema podacima koje je objavila Američka služba za carinsku i graničnu zaštitu (CBP), u maju su u pokušaju ulaska u zemlju uhvaćena 180.034 ilegalna imigranta.

To je bila najviša mjesečna brojka od aprila 2000., s ilegalnim imigrantima uhvaćenim iz zemalja Srednje Amerike, uključujući Ekvador, Venezuelu, Kubu i Haiti.

Vlasti su podijelile informaciju da je 112.302 spomenutih ilegalnih imigranata uhvaćeno na granici i deportirano iz zemlje u razdoblju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Američka potpredsjednica Kamala Harris izjavila je da su joj prioriteti suočiti se s korijenom problema imigracije, a tokom svoje prve inostrane posjete Gvatemali i Meksiku ove sedmice, migrantima iz Srednje Amerike poručila je: “Ne dolazite trenutno u Sjedinjene Države, ili ćete biti vraćeni.”

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.