Naslovnica Preporuka Film Na Netflix st...

Na Netflix stiže nova serija s Gillian Anderson

41

Sex Education nova je Netflixova serija koja na ovu streaming platformu stiže 11. januara 2019. godine, javljaju američki mediji.

Glavna ženska uloga povjerena je nagrađivanoj glumici Gillian Anderson koju pamtimo po ulogama u serijama The X-Files, American Gods i Hannibal, dok će glavnu mušku rolu odigrati Asa Butterfield. Mladog Butterfielda mogli smo gledati u filmovima Ender’s Game, Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children i Hugo. Ostatak postave čine Ncuti Gatwa (Stonemouth), Connor Swindells (Harlots) i Kedar Williams-Stirling (Will).

Radnja serije smještena je u izmišljeni grad Moordale, a bavit će se odrastanjem, prijateljstvom, stavom prema seksu, identitetu i svime onime između.

Otis Thompson (Butterfield) je socijalno neprilagođeni tinejdžer koji živi s majkom (Anderson), koja radi kao seksualna terapeutkinja. On će pokušati iskoristiti njemu dostupno ‘znanje’ o seksu da popravi svoj status u školi.

Kreatorka serije Sex Education je Laurie Nunn, koja je napisala i scenarij, a za režiju su zaduženi Ben Taylor i Kate Herron.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.