Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Na području V...

Na području Visokog u srijedu zabilježena krivična djela Krađa i Ugrožavanje sigurnosti

155

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 10.10.2018. godine:

Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to : Ugrožavanje sigurnosti ( Član 183.KZ FBIH ) i Krađa ( Član 286. KZ FBIH).      

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, naročito drskim ponašanjem i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.   

Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1  saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

Policijski službenici su kontrolisali 31 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili 11 prekršajnih  naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su:upravljanje teretnim motornim vozilom koje nije tehnički ispravno, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.