Na prijedlog gradonačelnika Ganića studentima uplaćeno dodatnih 200 KM uz stipendiju Ministarstva

466

 

Na prijedlog gradonačelnika Mirze Ganića, na račune ukupno 176 studenata sa područja grada Visoko uplaćena su novčana sredstva, kao dodatak na stipendije koje su ostvarili putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK redovnim studentima prvog i drugog ciklusa.

Naime, prijavom na konkurs ministarstva, pravo na stipendiju u iznosu od 485,00 KM su ostvarila 173 studenta sa područja grada Visoko. Obzirom da je stipendija bila znantno manja u odnosu na ranije godine, na prijedlog gradonačelnika je svim studentima isplaćeno po 200,00 KM, a tri studenta koja nisu ostvarila pravo na stipendiju ministarstva, također će dobiti puni iznos stipendije u iznosu od 685,00 KM.

Za ovu namjenu iz budžeta Grada Visoko je izdvojeno 36.655,00 KM, a iznosi su isplaćeni našim studentima na njihove račune.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.