Naslovnica BiH Na putevima R...

  Na putevima RS-a u ovom mjesecu poginulo 16 osoba

  11

  Šesnaest osoba poginulo je u saobraćajnim nezgodama u ovom mjesecu u Republici Srpskoj, a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina.

  Također, u mjesecu augustu prošle godine, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 25 osoba.

  Kako bi prekinuli ovaj negativan trend, iz MUP Republike Srpske još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju, naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa te da svojim neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

  Najavili su i da će od 1. do 5. augusta 2019. godine, na području tog bh. entiteta provesti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s akcentom na prekoračenje propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača na prisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

  Na osnovu rezultata četverodnevne akcije, koju su policijski službenici MUP-a RS-a proveli od 18. do 21. jula, vidljivo je da je broj tih prekršaja izuzetno veliki, s obzirom da je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.