FOTO / Na turniru u Holandiji FK “Čaja” od 120 ekipa zauzeli sedmo i trinaesto mjesto, Reuf Aždahić se još jednom pokazao kao izuzetan domaćin

553
Visočanin Reuf Aždahić koji godinama unazad živi u Holandiji još jednom je pokazao kako nije zaboravio svoj grad. I ove godine je bio domaćin mladim nogometašima iz FK “Čaja”.
Ekspedicija iz Viskog odmah po dolasku dočekana je od strane Fudbalskog kluba Alcides koji je otvorio svoj restoran za doček. Za dobrodošlicu su pripremljeni palačinci i piće. A istog dana od 16:30sati odigrana je i prva međunarodna fudbalska utakmica ŽNK “Visočica” protiv domaćina Alcides (3:0). Visočanke su igrale u dresovima koji su poklon novog sponzora Vredenburg Installatietechniek. Rezultat je bio u drugom planu, ali će ostati upamćeno da je jedan ženski fudbalski klub prvi put u istoriji odigrao jednu međunarodnu utakmicu. Domaćin je navečer pripremio odlazak u McDonald’s gdje je Visočane dočekao menadžer sa kompletnim osobljem restorana. Pobrinuli su se da sve bude po želji gostiju.
Narednog dana u petak ponovo doručak u McDonaldsu, a nakon toga odlazak u Walibi Holland, najveći zabavni park Beneluxa. Gdje su i djeca, a i odrasli istinski uživali u atrakcijama parka.
Nakon večere u petak je turnir svečano otvoren na glavnom trgu u Meppelu. Turnir j otvorio gradonačelnik koji je na bosanskom jeziku poželio dobrodošlicu FK “Čaja”. Orkestar turnira je odsvirao himne zemalja učesnika, naravno i bosansku.
Nakon toga je publiku zabavljao DJ Roodhof. U subotu je odigrana grupna faza turnira. Navećer je bilo organizovano plivanje u kompleksu bazena. Za nedjelju je bio predviđen nastavak turnira, zatim zajednički roštilj, a nakon toga i proglašenje pobjednika. Tog dana popodne je bila UEFA-ina Respect ceremonija uz dodjelu medalja svim igračima i oficijelno slikanje. Po kategoriji su igrala 24 tima. Ekipa U-12 FK Čaja je zauzela 12., a U-13, 7. mjesto
Narednog dana nakon doručka ekipa je posjetila Kraljevski Burgers’zoo, jedan od najljepših zooloških vrtova u Evropi.
Cijelo vrijeme je za sve članove ekspedicije sve bilo obezbijeđeno: hrana, piće, voće itd… U ponedeljak navečer autobus je krenuo za Visoko.
Na ovom turniru je učestvovalo 120 timova iz više evropskih zemalja. Zahvaljujući Visočaninu koji nije zaboravio Visoko, Reufu Aždahiću, djeca su uživala u svakom momentu i imala jedno nezaboravno iskustvo.

 

MARKETING

Komentari

komentara