Naslovnica BiH Na Univerzite...

  Na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ 649 diplomanata u 2018.

  31

  U sklopu obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u subotu je upriličena svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta u 2018. godini.


  videoprilog Adle Dizdar-Hodžić (Dnevnik 2)

  U 2018. godini na Univerzitetu je diplomiralo ukupno 649 studenata i studentica, od čega je 538 na prvom ciklusu, a 111 na drugom ciklusu. Najveći broj diplomiranih na oba ciklusa je na Nastavničkom fakultetu (208), zatim Fakultetu humanističkih nauka (102) te Fakultetu informacijskih tehnologija (93), priopćeno je s Univerziteta “Džemal Bijedić”.

  Prorektor za naučno-nastavna pitanja Senad Rahimić, u povodu svečanosti dodjele, izjavio je da je to veliki osobni, obiteljski, ali i društveni događaj koji će svima ostati u trajnom sjećanju.

  “Ovom manifestacijom Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru daje snažan poticaj razvoju i napretku Bosne i Hercegovine, pružajući joj impozantan broj diplomiranih i obrazovanih ljudi iz raznih oblasti rada”, kazao je Rahimić i naglasio kako je Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru kroz svoju 42-godišnju povijest bio i ostao značajan generator razvoja obrazovanja, kulture,  umjetnosti i gospodarstva. 

  Program obilježavanja 42. godišnjice Univerziteta traje do 15. veljače 2019. godine, a sljedeći događaj zakazan je za ponedjeljak, 11. veljače u 10:45, kada će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića ispred zgrade Rektorata, a potom i prijem umirovljenih  uposlenika Univerziteta.

   

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba/Fena

   

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.