Na XIX Državnom prvenstvu u kuglanju za osobe sa invaliditetom ekipa iz ZDK – Visočani i Maglajlije treći

271

Kuglana u Domu kulture u Lukavcu kod Tuzle bila je mjesto gdje je održano XIX državnog prvenstva u kuglanju za osobe sa inaliditetom (OSI).

MARKETING

kuglanje-invalidi-senad-goralija3Učešće na ovom XIX državnom prvenstvu održanom u subotu 22. oktobra 2016. godine uzelo je pet kantonalnih saveza i to : Sportski savez invalida (SSI) Tuzlanskog kantona, Savez za sport i rekreaciju invalida (SSRI) Srednjebosanskog kantona – SBK, SSI Zeničko-dobojskog kantona, SSRI Podrinjskog kantona i SSRI Sarajevskog kantona.

Nastupilo je 32 takmičara u kategorijama invaliditeta prema međunarodnim kriterijima za kategorizaciju istih.

Prisutne u ime domaćina tehničkog organizatora prvenstva Tuzlanskog kantona pozdravio je Odobašić Husein, a prvenstvo je otvorio Izudin-Izo Husanović predsjednik SSI ZDK i član predsjedništva SSI FBiH.

kuglanje-invalidi-senad-goralija4Za reprezentaciju ZDK nastupili su kuglaši iz Maglaja i Visokog koji su svojim ranijim plasmanima na općinskim i kantonalnim takmičenjima ostvarili rezultat za nastup u reprezentativnoj selekciji Zeničko-dobojskog kantona.

U konačnom, ekipnom plasmanu, prvo mjesto pripalo je ekipi domaćina, Tuzlanskog kantona , drugo mjesto ekipi Srednjobosanskog kantona i treće mjesto ekipi iz Zeničko-dobojskog kantona.

kuglanje-invalidi-senad-goralija2U ekipi ZDK nastupali su iz Maglaja : Izudin Husanović oborenih 115 čunjeva i osvojeno III mjesto u kategoriji nastupanja, Hasna Hamzić 76 čunjeva i II mjesto u kategoriji žena, Zumra Gušo sa oborenih 42 čunja. Za dio ekipe ZDK iz Visokog nastupili su : Kemal Vranac 82 oborena čunja i osvojeno II mjesto u kategoriji nastupanja, Suada Mameledžija 88 čunjeva i osvojeno II mjesto u kategoriji žena, Mujesira Sudžuka oborenih 65 čunjeva i Senad Goralija sa oborenih 92 čunja i ostvarenim II mjestom.
Na žalost, zbog učešća u drugom takmičenju u istom terminu, za ekipu ZDK nisu nastupila tri takmićara što se u konačnici odrazilo na ukupni plasman ekipe.

Nakon dodjele diploma, medalja i pehara prvenstvo je zatvorio Redin Redžić predsjednik Sportskog saveza invalida FBiH, a druženje nastavljeno u ugodnom razgovoru i planiranju novih nastupa u sportskim disciplinama za osobe sa invaliditetom.

visoko.co.ba/Senad Goralija

Komentari

komentara