Na XVI kantonalnom prvenstvu u kuglanju za osobe sa invaliditetom članovi ekipe SSRI Visoko prvi

497

U organizaciji Sportskog saveza invalida ZDK, tehničkog organizatora SSRI Visoko i domaćina KK “Bosna” Visoko u KSC “Mladost” održano je XVI kantonalno prvenstvo u kuglanju za osobe sa invaliditetom.

MARKETING

kuglanje 3

Učešće sedam općinskih saveza – Tešanj, Maglaj, Zavidovići, Kakanj, Breza, Olovo i domaćin ekipa – Sportskog saveza invalida Visoko, sa sedam takmičara u ekipi priredili su lijepo druženje i sportsko takmičenje za ostvarivanje plasmana u reprezentaciju ZDK.

U pojedinačnoj konkurencij članovi ekipe SSRI Visoko zauzeli su jako dobar plasman te time ostvarili i ekipno najbolji uspjeh ovog takmičenja.

U kategoriji natkoljene amputacije Kemal Kardaš osvojio je prvo mjesto.

Potkoljena Kemal Vranac – prvo mjesto, u kategoriji slabovidni prvo mjesto zauzeo je Sead Softić, kao i u kategoriji slijepih gdje je najbolji rezultat ostvario Elmedin Jusić.

Druga mjesta u svojim kategorijama ostvarili su Samir Lukhodžić- Samson, Senad Goralija i Suada Mameledžija.

U ekipnom plasmanu treće mjesto pripada ekipi SSRI Breza, drugo mjesto je ekipa iz Maglaja, dok se na postolje pobjednika popela ekipa Saveza za sport i rekreaciju invalida Visoko.kuglanje 4

Predsjednik SSI ZDK Izudin Husanović uložio je maksimum napora da se ovo takmičenje održi, dok je Avdija Višća predsjednik SSRI Visoko hrabro preuzeo odgovornost tehničke organizacije prvenstva.

Svemu su doprinijeli sudije u sastavu Emir, Dženan i savezni sudija Salko Lukhodžić.

kuglanje 2

Komentari

komentara