Načelnik Kaknja Aldin Šljivo: Pobijedio sam kandidata kojeg je podržalo devet stranaka

Rezultati su pokazali da se izbor sveo na dva kandidata, ali građani su prepoznali kome trebaju dati glas i u koga imaju povjerenja, kaže Šljivo

621

Za novog načelnika Općine Kakanj na prijevremenim izborima koji su održani jučer izabran je kandidat SDA Aldin Šljivo.

MARKETING

Šljivo je krajem novembra izabran za vršioca dužnosti načelnika na sjednici Općinskog vijeća Kakanj, a nakon što je dotadašnji načelnik Nermin Mandra preuzeo mandat zastupnika SDA u Parlamentu BiH. Prije toga Šljivo je bio direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

U utrci za načelničku poziciju Šljivo je imao tri protivkandidata, od kojih su dvojica, nezavisni kandidat Hamza Begić i HDZ-ov Ivica Petrović osvojili zanemariv broj glasova. Jedini ozbiljan oponent bio mu je Eldin Mijoč, kandidat SDP-a, kojeg je podržalo čak devet stranaka.

– Rezultati su pokazali da se izbor sveo na dva kandidata, ali građani su prepoznali kome trebaju dati glas i u koga imaju povjerenja. Mi smo ozbiljno pristupili aktivnostima od samog mog imenovanja za v.d. načelnika, radili smo i nismo se osvrtali na druge, nego smo ciljano išli na realizaciju planiranih aktivnosti – kaže Šljivo za Faktor.

Dodaje da je njegova pobjeda još značajnija ako se ima u vidu da je SDP-ovog kandidata podržalo čak devet stranaka. Šljivo je dobio 7.731 glas ili oko 61 posto, dok je za Mijoča glasalo 4.454 birača ili oko 35 posto.

– Ja sam kandidat SDA, a podržali su me još koalicioni partneri iz Stranke za BiH. Izlaznost na ove prijevremene izbore bila je nešto manja nego na redovnim izborima, ali, ipak, bila je zadovoljavajuća – dodaje Šljivo, te zahvaljuje biračima na ukazanom povjerenju, koje će, obećava, opravdati.

Novi načelnik Kaknja bio je predsjednik Asocijacije mladih SDA Kakanj i Asocijacije mladih SDA Zeničko-dobojskog kantona. U mandatu 2012-2016. bio je općinski vijećnik, kao i od 2016. do 2018.  Tri godine bio je predsjednik Odbojkaškog kluba Kakanj.

Komentari

komentara