Nagrada za životno djelo na televiziji pripast će Ellen DeGeneres, dodjela na Zlatnom globusu

367

Slavnoj Ellen DeGeneres pripast će laskava nagrada za životno djelo na televiziji. Nagrada će joj biti dodijeljena na svečanoj ceremoniji dodjele Zlatnog globusa za film i televiziju koja se održava na Beverly Hillsu 5. januara 2020.

MARKETING

Ceremonijom dodjele Zlatnih globusa počinje sezona dodjele prestižnih filmskih nagrada u Hollywoodu.

DeGeneres je tek druga dobitnica nagrade za životno djelo na televiziji, koja je uvedena prošle godine i ekvivalent je nagradi Cecil B. DeMille za dostignuća na filmu. Naziv je dobila po komičarki Carol Burnett, peterostrukoj dobitnici Zlatnog globusa, kojoj je prošle godine dodijeljena inauguralno na ceremoniji održanoj u januaru.

DeGeneres, jedna od najistaknutijih slavnih gay žena karijeru je započela u stand-upu prije nego što je prešla na televiziju. Trenutno je voditeljica dnevnog talk showa “Ellen DeGeneres Show”.

“Osim što je uspješna u svojem poslu na televiziji, DeGeneres je filantropkinja, progovara o onima koji nemaju prava glasa i širi dobrotu i radost putem svoje platforme”, rekao je Lorenzo Soria, predsjednik Udruge holivudskih stranih novinara (HFPA) koja dodjeljuje Zlatne globuse.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara