Naslovnica ZDK Politika Naida Delibaš...

Naida Delibašić, zastupnica u Skupštini ZDK: Kome idu sredstva iz transfera za političke partije ukoliko se poslanik/poslanica u trajanja mandata izjasne da će nastupiti samostalno?

446

Vlada Federacije BiH krajem juna uputila je Parlamentu na usvajanje prijedlog Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost Federacije BiH. Odredbe ovog zakona dodatno degradiraju lokalne zajednice u kojima egzistiraju zagađivači i iste predloženim zakonom nisu obeštećene sto znači i znatno manja ulaganja u projekte zaštite okoliša uz ista zagađenja i u narednom periodu.

Znamo da u posljednje vrijeme na području ZDK primjetan je nažalost trend rasta oboljelih od malignih oboljenja pogotovo u Kaknju, Zenici i Visokom ali i u ostalim općinama. Zbog toga me interesuje šta mi kao najveće zakonodavno tijelo u Kantonu možemo poduzeti da ne dođe do degradiranja lokalnih zajednica u kojima egzistiraju zagađivači.

Drugo pitanje je prema Ministarstvu Finansija. Tražim da mi se dostavi informacija koliko i koje političke partije su za ove 4 godine dobile sredstava iz transfera prema političkim partijama i koliko su sredstava dobile političke partije za svakog poslanika ili poslanicu? I kome ta sredstva idu ukoliko se poslanik/poslanica u trajanja mandata izjasne da će nastupiti samostalno?

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.