Najave / Američki ambasador Eric Nelson dolazi u Visoko u posjetu zadruzi BIOS

1891

Ambasador SAD-a Eric Nelson povodom Međunarodnog dana žena na selu posjetit će zadrugu BIOS Visoko u utorak 15.10.2019. godine. Cilj posjete je upoznavanje sa radom ove zadruge, ulaganjima u inovacije i napredak bosanskohercegovačke poljoprivrede, te s ciljem da sazna više o jačanju uloge žene u ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini.

MARKETING

Jedna od četiri žene u BiH su zaposlene u poljoprivrednom sektoru. Preko 60% populacije BiH živi u selima i malim zajednicama, gdje je oslonac razvoja poljoprivreda. Zbog toga je u okviru podrške koju USAID realizira u saradnji sa Vladom Švedske kroz Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) jedan od prioriteta veće uključivanje žena u edukacije i treninge, te osnaživanje njihovih kapaciteta za upravljanje kompanijama i zadrugama u poljoprivrednom sektoru.

Ovom prilikom, Ambasador će se susresti sa direktoricom zadruge BIOS Visoko Elvirom Kadrić, koja će predstaviti različite aktivnosti ove zadruge koja okuplja preko 800 članova i članica, od čega 50% čine žene. Također, susret će biti prilika za razmjenu informacija i iskustava o podršci kroz Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) prema aktivnostima većeg uključivanja žena u sektoru poljoprivrede.

Prisutni novinari će imati priliku da razgovaraju sa Ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom, te predstavnicima Zadruge BIOS Elvirom Kadrić i Nerminom Kadrićem.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.