Najavljuju dolazak u Visoko: Vijetnamci oduševljeni bosanskim piramidama

329

Dr. Semir Osmanagić privlači veliku pažnju svojom ponovnom posjetom Vijetnamu. I ovaj put dvorane u Sajgonu i Hanoju su bile pune. Na drugom predvanju u Hanoju, ovaj put u organizaciji VMC (Vijetnamska meditacijska zajednica), u zgradi univerziteta Dong Do University, okupilo se više od 150 prisutnih.

MARKETING

Među njima je najviše bilo mladih, obrazovanih Vijetnamaca, od kojih su mnogi govorili engleski jezik. Rukovodioci ove zajednice već su posjetili Visoko 2018. godine, a ovu prililiku su iskoristili da zainteresuju svoje članove za organizirani posjet u 2020. godini.

Dvosatno predavanje Osmanagića približilo je svijet piramida mladim Vijetnamcima. Također, on je govorio o značaju vijetnamskih megalitnih lokacija: Tam Dao dolmen, Da Ba Chong balansirajućih granitnih stijena, i najvećeg slobodnostojećeg megalita na svijetu Nui Da Bia. Oni svjedoče o postojanju megalitne kulture na tlu Vijetnama, znatno starije od tvrdnji konvencionalne nauke o prisustvu kulturna na tlu ove zemlje. O tome je dr. Osmanagić govorio u dokumantarcima snimljenim tokom posjete koji već imju odjek u svijetu (https://www.youtube.com/watch?v=bIQyAQNA1Hs&t=67s).

Bilo je riječi o svrsi piramida, njihovom naučnom, energetskom, duhvonom i ljekovitom aspektu. Nisu zaobiđeni instrumenti elitne nauke, kao Wikipedia i Nacionana geografija i njihovi pokušaji da zaustave ovaj projekt.

Nakon predavanja, posjetioci su postavljali pitanja više od 90 minuta, pokazujući izuzetan interes za otkriće najstarijih svjetskih piramida.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara