Naslovnica Preporuka Film Najbolji film...

Najbolji filmovi iz 2018. (do sada)

Pročitajte u nastavku kojih je to 10 ostvarenja obilježilo prvih šest meseci ove godine

82

ALL THE MONEY IN THE WORLD

Dugoiščekivani triler Ridley Scotta, inspirisan stvarnim događajem koji se desio 1973. godine, donosi na platno priču o otmici 16-godišnjeg unuka Johna Paul Gettya, i milijarderovo izričito odbijanje da plati traženu cenu od 17 miliona dolara.

Filmu je dodatni buzz pružio Kevin Spacey (izabran za ulogu milijardera), tačnije odluka producenata da nakon otkrivanja o nedoličnom ponašanju glumca, izbrišu sve scene sa njim i umesto njega dosnime delove sa Christopherom Plummerom koji se pokazao kao odlična zamana glumeći briljantno gordog i bezosećajnog milijardera.

BEAST

Vrlo neobičan triler smešten na Jersey obalu prati Johnny Fylnna koji glumi čoveka misteriozne prošlosti i mogućeg serijskog ubicu i Jessie Buckley u ulozi mlade i nesrećne žene koje se zaljubljuje u njega. Iako na momente izgleda kao da gledate horora, na druge kao da je melodrama, postoji nešto zarazno oko ovog filma koji vas uvlači u svoju creepy atmosferu.

BLACK PANTHER

Iako mnogi očekuju na ovoj listi Avengers: Infinity War mi prednost dajemo Marvelovoj ekranizaciji o prvim crnim superherojima, otvarajući pitanje o rasizmu, diskriminaciji i upotrebi moći.

BLOCKERS 

Debitantski film Kay Cannon, pisca scenarija za Pitch Perfect je vrlo zabavna komedija o roditeljima koji pokušavaju franatično da zaustave svoju decu da imaju seks na maturi. Očekujte nezaboravan rolerkoster genijalnog humora.

COCO

Pixarov animirani film o mladom dečaku koji želi da postane muzičar, uprkos protivljenju porodice koja želi da sin postane obućar, već je osvojio srca mnogih. Ovo je ujedno film koji bi mogao da povrati Pixar na stare staze slave.

CROWHURST

Druga biografska priča o Donaldu Crowhurstu, amaterskom mornaru i ocu četvoro dece, koji je nestao 1986. godine tokom Golden Globe jedriličarske trke, predstavlja psihološku dramu u kojoj je briljirao Justin Salinger u glavnoj ulozi.

Justin uverljivo glumi očajnog muškarca koji nakon kraha sopstvene kompanije, podstaknut novčanom nagradom od 120.000 dolara odlazi na put sa kog se nikada neće vratiti. U drugom filmu koji predstavlja holivudski odgovor na ovaj britanski, naziva “The mercy” Donalda glumi Colin Firth.

CUSTODY

Nagrađena francuska drama Xaviera Legranda u fokusu ima razvod, porodične probleme i psihološku torturu. Sjajne uloge ostvarili su Denis Menochet (otac) i Thomas Gioria (11-godišnji sin).

LOVE, SIMON

Moderna drama sa elementima komedija prati svesnog i zrelog Simona, srednjoškolca koji svima otkriva da je homoseksualac. Jedna topla, životna i iskrena filmska priča koja će se svideti mnogima.

A QUIET PLACE

Post-apokalitičan horor film u kojoj su maestralne uloge ostvarili Emily Blunt i John Krasinski, inače par u stvarnom životu vodi vas kroz napetu priču o porodici koja je ostala u divljini sama, i bori se za preživljavanje pod jednim jedinim pravilom: ne praviti buku.

THE THIRD MURDER

Japanska triler-drama smeštena na sud prati Misumija (Koji Yukusho) koji završava na sudu gde mu se sudi za ubistvo menadžera farbrike u kojoj je radio. Iako se Misumi odmah izjasnio da je kriv, uskoro se pojavljuju dokazi koji otkrivaju da je Misumi ipak možda nevin, te da preuzima tuđu krivicu.

6yka.com/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.