Najplaćenija zvijezda je Taylor Swift, iza nje su se našli Kylie Jenner i Lionel Messi

60

Prema najnovijoj Forbesovoj listi najplaćenijih javnih ličnosti prvo mjesto zauzela je pjevačica Taylor Swift koja ima zarađenih 185 miliona dolara. Iza nje se našla Kylie Jenner koja je sa 170 miliona dolara bogatija od svog zeta Kanye Westa koji se našao na trećem mjestu sa zarađenih 150 miliona dolara.
Na četvrto mjesto smjestio se jedan od najboljih nogometaša današnjice Lionel Messi sa 127 miliona dolara, na petom mjestu je pjevač Ed Sheeran, a na šestom mjestu nogometaš Cristiano Ronaldo koji godišnje zarađuje 109 miliona dolara.

MARKETING

Na sedmom mjestu našao se i Neymar sa 105 miliona dolara godišnje zarade, a u top 10 našli su se i The Eagles, Dr. Phil McGraw te bokser Canelo Alvarez.

Na ostalim mjestima našli su se Rodger Federer, Howard Stern, J. K. Rowling, Russell Wilson, Dwayne Johnson, Aaron Rodgers, LeBron James, Rush Limbaugh, Elton John, Jay-Z, Beyonce Knowles, Ellen DeGeneres, Stephen Curry, Chris Hemsworth, Drake, Kim Kardashian West, Ryan Seacrest, Sean Combs, James Patterson i Metallica.

Lady Gaga zauzela je 90. mjesto, dok je pjevačica Celine Dion zauzela posljednje stoto mjesto.

Ova lista pravi se jednom godišnje na osnovu zarade, a ovogodišnja je napravljena na osnovu prihoda ostvarenih od 1. juna 2018. godine do 1. juna 2019. godine.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara