Naslovnica Svijet Najveća zapli...

Najveća zaplijena u historiji Turske: Policija pronašla tonu i 271 kilogram heroina

57
Erzincan, Turska - 6. decembar 2018: Pripadnici turske policije jučer u Erzincanu zaplijenili su najveću količinu narkotika u historiji zemlje, a riječ je o toni i 271 kilogramu heroina. Narkotici su bili sakriveni u paketima zamrznute životinjske masti, u kamionu koji je saobraćao na relaciji Istanbul-Van. Fotografije snimljene 5. decembra. ( Kemal Özdemir - Anadolu Agency )

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je kako su pripadnici turske policije jučer zaplijenili najveću količinu narkotika u historiji zemlje, a riječ je o toni i 271 kilogramu heroina, javlja Anadolu Agency (AA).

Soylu se u Antaliji obratio na međunarodnoj konferenciji o borbi protiv krijumčarenja drogom, koju je ogranizovao Ured policijske akademije Turske. Soylu je istakao kako njegova zemlja vodi ozbiljnu i odlučnu borbu na tom planu.

Ministar je kazao kako je samo u 2018. godini provedeno 134.088 operacija.

“U pomenutom periodu zaplijenili smo oko 80 tona marihuane, 10,6 miliona tableta captagon, 7,8 miliona ekstazija. Tokom godine zaplijenili smo 15,9 tona heroina”, rekao je Soylu, te dodao:

“Jučer smo zaplijenili najveću pošiljku u historiji. Naše policijske ekipe su u gradu Erzincanu zaplijenile tonu i 271 kilogram heroina koji je bio skriven u kamionu. Ova količina nije dio pomenute cifre za 2018. godinu.”

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.